Dr. Mossink

Wanneer je wilt werken aan een betere gezondheid is het zaak je zelfgenezend vermogen optimaal te benutten. Dit kan door evenwicht te brengen in je dagelijkse voeding en leefwijze. Natuurlijke kruiden, voedingssupplementen of acupunctuur kunnen daarbij het genezingsproces verder bevorderen. Iedereen heeft van nature een zelfgenezend vermogen en deze zelfgeneeskracht is groter dan de meesten van ons denken!

Al geruime tijd vóór zijn studie geneeskunde, intrigeerde hem het verband tussen voeding en gezondheid. Met de jaren groeide de interesse voor de Oosterse geneeskunst. Na de artsopleiding volgde hij een opleiding voedingstherapie in Zwitserland en studeerde hij acupunctuur en Chinese kruidentherapie in Nederland.

De afgelopen jaren heeft hij in zijn praktijk met deze therapieën indrukwekkende resultaten gezien, bij zowel chronische als wel acute aandoeningen. In zijn werk richt hij zich vooral op het zelfgenezend vermogen dat iedereen in zicht heeft. Dat wil zeggen: je acties richten op het creëren van gezondheid zodat het genezingsproces van nature verloopt. Wezenlijk anders dus dan alleen ziektebestrijding. Steeds opnieuw is het voor hem een uitdaging om zo samen met mensen te werken aan een betere gezondheid.

De ziekte van Lyme

Bij praktijk Mossink te Amersfoort kun je ook terecht voor een behandeling voor de ziekte van Lyme. De aanpak lijkt zeer effectief te zijn door een combinatie van bovengenoemde elementen, doordat de behandeling geheel wordt afgestemd op de individu (elke Lyme patiënt is anders). Er wordt zowel ingezet op het ‘kwijt raken’ van de bacterie d.m.v. natuurlijke medicatie, als op het ‘kwijt raken’ van de bacterie door het zelfherstellend vermogen te activeren door middel van o.a. biofotonentherapie en acupunctuur. Daarnaast is er sprake van een subtiele aanpak en het sluit aan op wat het lichaam nodig heeft om te herstellen. Als blijkt dat reguliere medicatie nodig is, kan dit eveneens worden ingezet.

Lymeziekte wordt veroorzaakt door een spirocheet, Borrelia burgdorferi, een spiraalvormige bacterie die overgedragen wordt door een teek. Op verschillende wijzen is de bacterie in staat om in de gastheer te overleven. Zo kan de bacterie zich bijvoorbeeld manifesteren in cyste-vorm of intracellulair zonder celwand, waardoor de bacterie niet goed zichtbaar is voor het immuunsysteem en ontoegankelijk voor antibiotica. In deze vormen kan de bacterie zich, ondanks antibioticatherapie, langdurig in het lichaam handhaven en zich na behandeling met antibiotica opnieuw vermenigvuldigen, waardoor symptomen weer terugkomen. We spreken van chronische ofwel gedissemineerde Lymeziekte omdat de bacterie zich dan door het lichaam heeft verspreid. Uit recent onderzoek blijkt dat langdurig gebruik van antibiotica in deze situatie niet effectief is. Het onderstaande stappenplan neemt u mee door het behandelprotocol voor een grondige aanpak van de (gedissemineerde) chronische ziekte van Lyme, zonder reguliere antibiotica.

Het behandelplan voor chronische Lymeziekte in drie stappen

1. Versterken van het immuunsysteem, aanpak van allergieën.
Overgevoeligheidsreacties vormen een voordturende stress voor het immuunsysteem, wat de afweerreactie tegen de Borrelia-bacterie en andere micro-organismen belemmert. Opsporen en behandelen van deze overgevoeligheidsreacties is van essentieel belang om de werking van het immuunsysteem te verbeteren.
Nogal eens is sprake van verborgen overgevoeligheidsreacties, die vaak niet met gangbare tests zoals bloedtests of huidtests boven water komen. Voor een gezond functionerend immuunsysteem is het van essentieel belang om overgevoeligheidsreacties op te sporen en te behandelen. Om het immuunsysteem te versterken behandelen we overgevoeligheidsreacties aan de hand van het Perla-Treatments ® behandelprotocol. Hierbij wordt aandacht besteed aan het volgende:

Gerichte voedingsadviezen om het immuunsysteem te reguleren en versterken.
Stap voor stap behandelen van allergieën en andere overgevoeligheidsreacties door middel van acupunctuur.

2. Supplementen met antibiotische en immuunversterkende werking
In een vroeg stadium van de behandeling zetten wij voedingssupplementen in met antibiotische en immuunversterkende eigenschappen om de Borrelia aan te pakken. Deze stemmen wij af op uw persoonlijke gezondheidssituatie.

De middelen die wij voorschrijven hebben geen nadelige effecten op de gezonde darmflora – belangrijk voor een gezond afweersysteem – en hebben vrijwel nooit andere schadelijke bijwerkingen. Bepaalde middelen kunnen tevens het immuunsysteem verder versterken en zo de afweer tegen de bacterie bevorderen. Om de behandeling persoonlijk af te stemmen testen wij bij u welke supplementen het beste voor u kunnen inzetten met behulp van de VAS-polsdiagnostiek .

3. Biofotonen therapie
Behandeling met specifieke frequenties van licht (biofotonen). Deze innovatieve methode uit Duitsland reguleert en activeert het immuunsysteem in de reactie tegen de Borrelia bacterie en bevordert de celregeneratie.

Aan deze stap wordt begonnen zodra het immuunsysteem in balans is en in staat is een een goede afweerreactie op te bouwen tegen de Borrelia bacterie. Biofotonentherapie maakt gebruik van infra-rood licht, die met specifieke gepulseerde frequenties op verschillende huidzones van het lichaam wordt toegediend. Hierbij maken wij gebruik van de Bionic 880, een biofotonenapparaat dat ontwikkeld is in Duitsland, en daar al meer dan 15 jaar succesvol wordt gebruikt voor behandeling van de ziekte van Lyme. Deze innovatieve methode reguleert en activeert het immuunsysteem in de reactie tegen de Borrelia bacterie en bevordert de celregeneratie. De frequentie en duur van de behandeling worden bij elke sessie afgestemd op uw persoonlijke situatie met behulp van de VAS-polsdiagnostiek. Niet alleen infecties met de Borrelia bacterie kunnen hiermee behandeld worden maar ook eventueel aanwezige infecties van andere bacterie-soorten die vaak tegelijk met de Borrelia-bacterie door de teek zijn overgedragen (zogenaamde co-infecties).

Bron en meer informatie, zie: http://praktijkmossink.nl