Doe het on-mogelijke!

On-Mogelijk-WEB-02

Mijn naam is Aimée Bohncke en ik ben uitgenodigd om op deze website te schrijven over mijn nieuwe website http://on-mogelijk.nl/ en mijn weg ernaar toe. Ik ben Oefentherapeut Cesar (2008), blogger, ervaringsdeskundige ME/(cvs), Lyme, neuroborreliose en straling. Doorzetter en zeer deskundig op het gebied van overlevingsstrategieën. Ik ben een levensgenieter en zal dat altijd blijven. Ik houd van dansen, wandelen, fietsen en de natuur. Ik houd van studeren en lieve mensen om mij heen. Een leven in een donkere kamer, afgesloten van de wereld was geen optie voor mij….

Begin 2010 was ik hard op weg mijn mastertitel te behalen voor Gezondheidswetenschappen toen mijn leven totaal op zijn kop werd gezet. Ik werd ernstig ziek. Al jaren was ik moe en had ik klachten, maar in 2010 ging het van kwaad tot erger en niemand leek te kunnen ontdekken wat mij zo ziek maakte. Sterker nog; “ik was niet ziek, ik dácht slechts dat ik ziek was”. Dat was de uiteindelijke conclusie na veel verschillende onderzoeken.

Uiteindelijk kreeg ik de diagnose ME/cvs. Een diagnose waar ik in eerste instantie blij mee was, omdat ik al zolang aan het ‘aanmodderen’ was. Echter, toen ik erachter kwam dat eigenlijk geen enkele arts mij verder kon helpen naar verbetering sloeg mijn ‘tevredenheid’, met het feit dat ik eindelijk na zoveel jaar een diagnose had, al snel om. Deels accepteerde ik deze diagnose, maar iets in mij zei dat er meer was. Ik ben het hele land door gereisd en uiteindelijk kwam ik zelfs in Brussel terecht bij prof. dr. de Meirleir. Mijn gezondheid ging daar dusdanig achteruit dat ik op deze manier niet verder kon leven. Praten, prikkels verwerken, staan, lopen, laat staan communiceren, lezen, licht of geluid, niets viel binnen mijn mogelijkheden. Ik kon liggen en ademhalen, het was erop of eronder en dus besloot ik het onmogelijke te doen, herstellen.

Ik kwam ‘per toeval’ (eigenlijk omdat ik nergens anders meer naartoe kon, want ik was niet meer te vervoeren) terecht bij een natuurgeneeskundig arts in Amersfoort en hij diagnosticeerde bij mij de ziekte van Lyme (medio 2011). Op dat moment inmiddels in vergevorderd stadium door misdiagnoses en ontwikkeld tot neuroborreliose. Ook werd daar ontdekt dat ik absoluut níet tegen straling kon (begin 2012). Hierdoor sliep ik nauwelijks meer en mijn herstel had hier zwaar onder te lijden. Het genezingsproces kreeg geen kans en mijn behandeling sloeg niet tot nauwelijks aan.

Na een enorme achteruitgang van zelfstandig wonen, naar huisgebonden, naar bedlegerig zijn, vond ik eindelijk de weg (zie onderstaand gedicht) die mij uit deze zeer gecompliceerde situatie leidde. Door mijn hart te volgen en heel dicht bij mijzelf te blijven ben ik onder begeleiding van deze arts, mijn woonbioloog, fysiotherapeut, familie en vrienden uit een diep dal geklommen. Dagelijks heb ik gewerkt aan het herwinnen van mijn gezondheid en het bereiken van hetgeen dat eens onmogelijk leek; genezing.

Daar ben ik inmiddels heel dichtbij, voor mijn gevoel is het slechts nog de ‘kers op de taart’ die mist. Elke dag is een feestje en ik ervaar intens veel geluk dat ik dit mag meemaken, dat ik er nog ben. Een lange tijd heb ik een blog bijgehouden over mijn ziekteproces en mijn weg naar herstel. Maar, nu ik heb ervaren dat zélfs als je denkt dat er geen uitweg meer is en alles tegen je lijkt te werken, er tóch mogelijkheden zijn, inspireer ik graag anderen om zich ook niet bij een situatie neer te leggen en hun dromen te realiseren. Ik ben een nieuwe website gestart; http://on-mogelijk.nl/ waar ik een ieder uit nodig om eens een kijkje te komen nemen. Voor inspiratie om een on-mogelijk doel te bereiken of een hart onder de riem dat er wel degelijk mogelijkheden zijn! Misschien kun je op het moment zelf een situatie accepteren dat hij zo is, maar geef nooit de hoop op verandering op en blijf je droom najagen. Te zijner tijd zal ik ook coaching en begeleiding aan gaan bieden via deze website. Heb je hierin interesse? Je kunt contact met mij opnemen via het contactformulier. En, ben je geïnteresseerd in de behandelingen die mij verbetering hebben gebracht? Alle informatie daarover is terug te vinden in het archief op de website.

Ik sluit graag af met het volgende gedicht;

WEG

Niet altijd wijst de weg zichzelf. Er zijn er die zich verliezen in steeds meer en steeds minder doorzichtige stenige zijpaden, in omhoog en omlaag zonder duidelijk doel, en nog altijd is het een weg, met de sporen die daarop wijzen.

Misschien, denk je ergens, halverwege of waar het ook mag zijn, als je in kalme angst meent verdwaald te zijn en zelfs de weg terug nooit meer te zullen vinden, misschien is er een oog dat deze verwarde weg ziet als een rechte lijn, als een pijl, die zonder omhaal afvliegt op het doel.

Vertrouw daarom de weg, altijd, want hoe dan ook, hij komt aan, anders was hij er niet.

T. van Deel

Auteur: Aimée Bohncke

Dit artikel is gedeeltelijk eerst verschenen op http://on-mogelijk.nl/over-mij/

One Response to Doe het on-mogelijke!

  1. Pingback: Update - Leven met ME/CVS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *