Lopen voor Lyme

Lopen voor Lyme is een wandel en hardloop event voor Nederlandse chronische Lyme patiënten. De 2e editie van dit event vindt plaats op zaterdag 14 april 2018 rondom het Henschotermeer in Woudenberg (omgeving Utrecht).

De 1e editite van Lopen voor Lyme werd gehouden in april 2016 en was een groot succes; volgens deelnemers een mooie omgeving en een gezellige dag. Ook Emiel Roemer, leider van de SP en een man die helaas zelf maar al te goed weet wat Chronische Lyme inhoudt omdat hij hier ook ooit mee te kampen had, was aanwezig bij Lopen voor Lyme en hield als afsluiting een indrukwekkende toespraak.

Doel
Het doel van Lopen voor Lyme is het ophalen van geld voor het bekostigen van (buitenlandse) behandelingen voor lyme patiënten en tegelijkertijd het creëren van awareness voor deze slopende ziekte. Behandelingen zijn vaak erg duur en worden (voor een groot gedeelte) niet vergoed door de zorgverzekeraars waardoor veel patiënten geen adequate behandeling kunnen volgen. Hierdoor verdwijnt vaak alle hoop voor een leefbare situatie en/of betere toekomst en is de kans dat er ooit een einde komt aan de levende hel helaas nihil.

Hoe werkt het?
Het event is vergelijkbaar met een sponsorloop: Er wordt een team samengesteld van lopers (minimaal 5 en maximaal 12 lopers) waarbij het de bedoeling is dat lopers zelf geld inzamelen in hun familie, vrienden/kennissenkring, sportclub, op de werkvloer etc. Mensen die vervolgens een donatie willen doen, kunnen een loper uit het team sponsoren door online een bedrag te doneren bij één van de lopers in het overzicht op de desbetreffende teampagina.

Het gehele bedrag wat je team ophaalt gaat direct naar de patiënt zelf. Geen tussenkomst van stichtingen of andere partijen!

Uitgebreide info zoals voorwaarden en spelregels kun je hier vinden.

Aanmelden
Alhoewel ik het aan de ene kant heel moeilijk vind om me kwetsbaar op te stellen, heb ik aan de andere kant gewoon echt geen keus en is het bittere noodzaak me op te geven voor Lopen voor Lyme, omdat het geld helaas bijna op is. Deze behandeling is nog zo’n beetje de enige mogelijkheid op een beter, maar vooral draaglijk bestaan. Zonder “hope” geen toekomst! Met die gedachten in mijn achterhoofd was de keus uiteindelijk snel gemaakt en hebben dierbaren een team voor mij samengesteld. Daarnaast zie ik deze mogelijkheid als een waar geschenk en ben ik gewoon ook heel dankbaar dat deze mogelijkheid er uberhaupt is. Daarom heb ik besloten deze kans dan ook met beide handen aan te grijpen!

Mijn verhaal (en identiteit : ) kun je hier vinden.

Is deze sluipmoordenaar ook jouw leven binnengeslopen en krijg je hem met geen mogelijkheid meer uit je leven? dan is dit wellicht de unieke kans om wél die ene behandeling (in het buitenland) te kunnen volgen en een grote stap kunt zetten naar het leven waar je altijd al van hebt gedroomd. Iedereen heeft recht op een adequate behandeling en op een eerlijke kans op een normaal leven! Het enige wat je hoeft te doen, is een team van lopers samen te stellen, een persoonlijk verhaal over jezelf te (laten) schrijven en de rest wordt (hopelijk) voor je gedaan.

Donaties/Lopers
Voor de mensen die graag een lyme patiënt een hart onder de riem willen steken en/of zich al jarenlang machteloos voelen omdat ze (vanaf de zijlijn) moeten toe kijken zonder zelf iets concreets te kunnen doen: Dan is dit misschien het juiste moment om in actie te komen en zodoende iets te kunnen betekenen. Je kunt de hoop op een beter bestaan levend houden en wellicht een verschil maken in het leven van iemand met Lyme door bijvoorbeeld een donatie te doen bij één van de lopers in een team. Ga hiervoor naar de teampagina van je keuze, klik vervolgens op de groene button “steun het team” (rechts) en de rest spreekt voor zich.

Elke donatie, groot of klein, is zeer welkom!

“Lyme is real, but so is HOPE!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *