Rolstoel

Zoals ik in mijn voorlaatste blog “Goed Nieuws?” al beschreef is mijn hoofd de laatste maand helderder. Dit lijkt geen wishfull thinking meer te zijn. Het zet door! Daarom afgelopen week maar besloten een rolstoel aan te gaan schaffen. Ik ben er echt enorm blij mee en hoop dat dit ding mijn wereld weer wat gaat vergroten de komende maanden.

Ook bij deze beslissing blijkt weer hoe moeilijk de vermoeidheidsziekte ME/CVS is te snappen voor mijn gezonde medemens. Geheel terecht heb ik meerdere malen de vraag gekregen of dit geen moeilijke stap was. Maar voor mij is het juist een stap in de goede richting. Afgelopen jaar was ik ook niet in staat om in een rolstoel naar een winkel te gaan.. Alleen de muziek in winkels en de drukte en andere prikkels konden me al dagen doodziek maken. En met een helderder hoofd kan ik deze prikkels iets beter filteren en ze proberen te blokken.

Gisteren was dan ook de grote dag. In mijn stad zit een rolstoelboer met gebruikte rolstoelen in alle soorten en maten. Echt heel ideaal voor veel te magere persoontjes. Heb een ontzettend licht en smal modelletje gevonden, waarbij ik (hopelijk) niet meteen hele gangpaden in de winkel ga blokkeren.

Ik ga voor het eerst in jaren een nieuw jaar met vertrouwen tegemoet. Deze stap geeft mij een ontzettend goed gevoel. Ik heb er onwijs veel zin in om naar een supermarkt te gaan en op zoek te gaan naar glutenvrije en melkvrije producten. Heb er onwijs veel zin in om lekker te snuffelen in het Kruidvat bij de make up spulletjes. In alle rust, want mijn benen hoeven me niet te dragen. Ik hoop de zithouding in de rolstoel steeds verder te kunnen opbouwen, zodat ik in de zomervakantie heel misschien eens een  dagje erop uit kan of een midweekje op vakantie. Ik heb een dik half jaar geleden mijn zoontje beloofd naar de dolfijnen te gaan als mama weer wat beter is. Hij is het allang vergeten, maar ik nog niet!

Via deze weg wil ik iedereen hele goede feestdagen wensen. Voor lotgenoten wil ik meegeven. Denk alsjeblieft aan jezelf met deze dagen. Laat je geen lange diners opdragen met (schoon) familie die niet vol te houden zijn. Doe waar je jezelf goed bij voelt. Jij bent degene die de klappen op moet vangen dagen erna! Bovenal wil ik dan ook iedereen een heel gezond 2011 toewensen.

2011 wordt mijn jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *