Update

Wat vooraf ging

Zoals sommigen van jullie al wisten, ben ik van begin 2010 tot eind 2013 onder behandeling geweest voor (ly)ME bij Dr. De Meirleir in Brussel. Als je na bijna vier jaar behandeling geen enkele verbetering ervaart op lichamelijk vlak en het op sommige gebieden zelfs slechter gaat, de behandeling ook nog eens bij elk bezoek onpersoonlijker wordt en je een nummertje dreigt te worden zoals dat tegenwoordig wel vaker het geval is in deze wereld bij menig instantie en/of arts, dan is het hoog tijd vaarwel te zeggen om te ontdekken of er wellicht iets anders voor je in het verschiet ligt.

Zo gezegd, zo gedaan. Begin 2014 kwam ik na wat tips van mede Lyme-genoten terecht bij Katharina Deutsch in Naarden. Mocht je nou ooit twijfelen aan het feit óf er uberhaupt nog artsen bestaan op deze wereld die hun beroep uitoefenen omdat ze wel degelijk een roeping hebben patiënten te helpen en te genezen, dan is zij daar zeker het levende bewijs van! Een ontzettend lieve, meelevende, empatische vrouw met hart voor de patiënt. Eentje die “gewoon” oprecht luistert… Zeldzaam, maar ze bestaan (nog). Ik heb ontzettende heerlijke gesprekken met haar gehad. Ook hebben we samen de Antibiotica weten af te bouwen, een hele uitdaging, maar missie geslaagd. Daarnaast veel nieuwe potjes, pilletjes en druppeltjes uitgeprobeerd, maar helaas bleef verbetering na anderhalf jaar nog steeds uit. Niet bereikt waarvoor ik in eerste instantie kwam, want voor een goed gesprek of luisterend oor kan ik ook een vriendin bellen of desnoods een psychiater bezoeken, laten we eerlijk wezen… Dus ook van deze arts noodgedwongen afscheid genomen.

A new journey

Na de mooie en vooral inspirerende verhalen van Aiméé Boncke te hebben gelezen over haar weg naar genezing, nog wat heen en weer gemail met mekaar, alsmede een aantal hoopgevende resultaten van andere lyme patiënten die bij Dr. Mossink onder behandeling zijn, was ik overtuigd en heb ik zonder verder na te denken besloten mezelf op de wachtlijst te zetten. Gedachten uitschakelen, intuïtie volgen, ondertussen dicht bij mezelf blijven en “gewoon’ gaan. Het wordt dit keer alles of niets, leven of dood, ik gooi mezelf in het diepe en zie wel waar het schip strandt. Of juist niet…

Het fijne aan Dr. Mossink is dat zijn behandeling volledig persoonlijk gericht is op de patiënt zelf doordat hij o.a. gebruikt maakt van polsdiagnostiek. Meten = weten. Ik heb de sterke overtuiging dat juist hierin zijn grote kracht ligt. Geen algemene (lyme)protocollen meer voor mij, die heb ik genoeg kansen gegeven. Elk lijf is anders. Want wat voor de een een goed werkend supplement kan zijn, kan voor de ander juist toxisch zijn en andersom. Zo heb ik jarenlang een aantal supplementen geslikt die niet eens therapeutisch bleken te werken, niets deden voor mij en sommige zelfs toxisch bleken te zijn. Leuk voor het in stand houden van de de supplementen industrie, maar minder leuk voor mijn portomonnee. Het enige nadeel aan deze behandeling is dat het erg duur is. Alhoewel daartegenover staat dat je alleen medicatie neemt waarvan je zeker weet dat het iets voor je doet en de behandeling echt persoonsgericht is en je geld dus niet zomaar overboord gooit aan niet-werkende shit.

Van hetgeen wat er tot nu toe is gemeten, is het belangrijkste feit dat er 3 zware infectie op m’n longen zitten. Borellia, Chlamydia (die even voor de duidelijkheid niets te maken heeft met de welbekende soa) en Mycoplasma. Anaplasma is in mindere mate aanwezig. Dr. Mossink kwam tot de conclusie dat hij het wonderbaarlijk vond dat ik uberhaupt in de praktijk (rechtop) zat. Dit zijn de hoofdproblemen die op hun beurt weer voor veel “bijproblemen” zorgen, maar als ik daar verder op inga, ben ik morgen nog niet klaar ; ) Bottom line is dat het een lange reis zal worden, vast eentje met diepe hobbels en kuilen, maar genezing is mogelijk, aldus Dr. Mossink.

Anyway, de eerst stap van de behandeling is PERLA treatment. Hierin wordt dmv acupunctuur alle (voedsel)intoleranties en andere overgevoeligheden opgelost. Hiermee ben ik begonnen in oktober 2015, heb ik inmiddels zo’n 15 behandelingen achter de rug en ben ik hiermee voorlopig nog wel even zoet. De volgende stap in de behandeling is Biofotonentherapie. Ik laat het allemaal maar over me heen komen… Een nieuwe lange reis bestaande uit steeds terugkerende tripjes: oordoppen in, zonnebril op, mezelf onder een dekentje op de achterbank nestelen en volle bak gaan, destination: A’foort.

“The only thing you have is now”

Daarnaast hou ik mezelf bezig met een soort Mindfullness van Eckhart Tolle. Deze persoon kwam ik “bij toeval” tegen op Youtube. Hij is een ontzettend fijne spiritual teacher die me een heel andere kijk op de essentie van het leven heeft gegeven en al veel aha-momentjes heeft bezorgd. Geen zweverig hallelujah gedoe, maar gewoon down-to-earth stuff en bomvol met wijsheid.

Door het maken van een innerlijke reis, te leven in het “hier en nu” icm het volgen van een behandeling bij Dr. Mossink doe ik er alles aan om te genezen.

Benieuwd naar zo’n aha-momentje? Dan raad ik je aan het boek “De kracht van het Nu’ van Eckhart Tolle te lezen of te luisteren…

Amen!
Faith

“The soul always knows what to do to heal itself. The challenge is to silence te mind.”

3 Responses to Update

 1. kim says:

  beste Faith,

  ik overweeg een behandeling bij dr Mossink. ik heb cvs. wat is je ervaring tot dusver? heb je significante verbetering inmiddels?

  • Faith says:

   Hoi Esmee,

   Bedankt voor je vraag.

   Mijn ervaring bij Dr. Mossink is tot nu toe heel goed. ’t Is een aardige en zeer kundige man en omdat de behandeling geheel persoonlijk gericht is, vind ik het een TOP behandeling. Enige nadeel zijn de hoge kosten. Helaas ervaar ikzelf nog niet echt verbetering, maar dat komt vooral doordat mijn lichaam nog geen Samento verdraagt waardoor het killen van de Borellia allemaal erg lang duurt, maar dat komt nog wel.

   Van een aantal lotgenoten weet ik dat ze significante verbeteringen merken. Een voorbeeld van een positief verhaal kun je lezen op: http://on-mogelijk.nl/

   Succes!

   Groetjes,
   Faith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *