ME/CVS in de media

Ambassadeur voor 1 dag

Vandaag 20 mei 16:20 hebben Henk Jan Smit en Sander Janson ME een gezicht gegeven op tv. Een mooie duidelijke uitzending die ME goed weergeeft. Voor Faith en mij erg herkenbaar, omdat we zelf een kind hebben waar we niet zelf voor kunnen zorgen. Hela Lees verder →

Rituximab

27 oktober 2011 – M.E./CVS geneest door kankermedicijn In het Haukeland Universitair Ziekenhuis te Bergen in Noorwegen hebben een aantal onderzoekers de goede werking aangetoond van het medicijn Rituximab bij de behandeling van patiënten die lijd Lees verder →

XMRV en gevolgen

De ontdekking van een retrovirus bij mensen met de vermoeidheidsziekte ME/CVS zorgde in oktober 2009 voor een schok bij patiënten en onderzoekers. Het leek erop dat de oorzaak van deze zwaar invaliderende ziekte dan toch gevonden was. Nu we een jaar Lees verder →

In EenVandaag: doorbraak in onderzoek ME/CVS

Datum uitzending: 30 augustus [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6B864eSq6CU&fs=1&hl=nl_NL] Gezaghebbende Amerikaanse overheidsinstanties hebben opnieuw bij mensen met het Chronisch vermoeidheidssyndroom een virus aangetroffen. Al eerder bericht Lees verder →

In EenVandaag: is ME/CVS een virus of zit het tussen de oren

Datum uitzending: 29 mei 2010 [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4P2j1PucOPU&fs=1&hl=nl_NL] EénVandaag is de eerste nieuwszender dat twee keer in korte tijd aandacht besteedt aan ME en het virus XMRV dat bij een groot aantal van de ME/C Lees verder →

Doorbraak XMRV onderzoek in de kranten

In Nederland lijkt niemand zich zorgen te maken over het nieuw gevonden retrovirus XMRV bij mensen met het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (ME/CVS). Amerikaanse onderzoekers hebben echter bij een groot percentage van de patiënten dit virus aangetrof Lees verder →