Nexavir/4ME

Update: Sinds eind 2011 is de naam Nexavir veranderd in 4ME.

Nexavir (4ME) is een breed antiviraal middel dat eveneens immuunversterkend werkt. Nexavir behoort tot de antivirale geneesmiddelen en bestaat uit leverderivaat en is een complex van aminozuren. Tevens helpt Nexavir het ontstekingsproces in het lichaam te remmen. Het middel stamt al uit 1933 en wordt vooral gebruikt bij huidaandoeningen zoals acné, maar blijkt een veel grotere werking te hebben tegen een heel scala van andere aandoeningen, waaronder ook tegen de vermoeidheidsziekte ME/CVS. Het middel Nexavir is volstrekt onschadelijk.

Werking

Nexavir (4ME) onderdrukt niet alleen virussen zoals XMRV, EBV (pfeiffer), HHV-6 (herpesvirus) en CMV (cytomegalievirus) volgens het dossier van het geneesmiddel, maar zorgt daarnaast ook het verstoorde immuunsysteem op te krikken: de immunomodulator Isosprinosine haalt het aantal NK cellen (Natural Killer) omhoog. Daarnaast verbetert het de doorbloeding in de hersenen wat vermindering van wattenhoofd oplevert.

Toediening

Nexavir wordt via onderhuidse of intramusculaire injecties toegediend.

Bijwerkingen

Nexavir wordt al bijna 70 jaar gebruikt om een verscheidenheid aan te behandelen en wordt algemeen beschouwd als veilig. Gebruik van Nexavir wordt echter afgeraden bij patiënten met een intolerantie of overgevoeligheid voor lever-of varkensproducten. Nexavir bevat tyramine en kan daarom niet worden gebruikt door patiënten die MAO-remmers gebruiken. De tyramine kan ook leiden tot migraine bij een klein deel van de patiënten. Nexavir bevat ook fenol die een allergische reactie bij sommige gebruikers kan veroorzaken. Net als bij alle injecties kunnen  huiduitslag, zwelling, pijn en een stekend gevoel optreden op de injectieplaats. Anekdotische rapporten online geven aan dat veel gebruikers van Nexavir (4ME) blauwe plekken op de injectieplaats ervaren en daarom de specifieke injectieplaats moeten variëren.

Onderzoek

In 1992 werd in de VS onderzoek verricht naar Nexavir (4ME) op 270 patiënten die lijden aan de vermoeidheidsziekte ME/CVS. 40% van deze patiënten was na een periode van enkele maanden tot een half jaar helemaal hersteld, 35% boekte een grote vooruitgang.

Professor Dr. De Meirleir

Professor Dr. De Meirleir schrijft sinds november 2006 Nexavir aan een deel van zijn patiënten voor, afhankelijk van de resultaten van betreffende (bloed)onderzoeken. De dosis van Nexavir die Dr. De Meirleir bij de start gebruikte, stond te laag, dit om de hoge kosten te drukken. Dit heeft hij later moeten herzien omdat de meeste patiënten te weinig en te laat effect merkten.

Wel is het belangrijk om naast Nexavir Vitamine B12 te prikken (intramusculair 10 mg Hydroxocobalamine twee maal per week) of een hoge dosis B12 te slikken (35 mg smelttabletten dagelijks)

Hoeveelheid

Gemiddeld schrijft Professor De Meirleir de eerste 3 maanden 2 ml Nexavir per dag voor, rond de vierde of vijfde maand kan dit (in samenspraak) afgebouwd worden naar 1 ml per dag. Dit verschilt echter sterk per persoon. Er zijn patiënten die al na 3 maanden beterschap ervaarden, maar sommigen moeten er ook wel 8 maanden of langer op wachten. Dit hangt ook af van de waarden van je immuunsysteem.

Kosten

10 flacons Nexavir (4ME) van kosten € 90,-

Gebruikers

Zowel Hope als Faith zijn begonnen met de behandeling van Nexavir. Faith is hier net mee gestart en ik (Hope) ben al 7 maanden bezig. Mochten wij noemenswaardig effect ondervinden van het gebruik van Nexavir gaan wij dit zeker ook vermelden in ons dagboek. Ik ben nu 7 maanden bezig en sindskort ervaar ik een duidelijke verbetering in mijn hoofd. Mijn hoofd is minder uitgeput, waardoor ik geluiden beter kan verdragen. Ook kan ik hierdoor makkelijker bezoek ontvangen. Het is nu afwachten of mijn lijf ook sprongen vooruit gaat doen.

November 2010