on-mogelijk.nl

On-Mogelijk-WEB-02

Heb jij ooit een onmogelijke droom gehad? Een droom voor de toekomst? Een droom die, als je erbij stilstaat, niet te verwezenlijken lijkt maar wel leeft, diep van binnen? Ooit had ik zo een droom, mijn gezondheid herwinnen. Jarenlang was ik moe, extreem moe, ik sleepte mijzelf door de dag heen. Naast mijn vermoeidheid had ik ook allerlei andere klachten; maag- en darmklachten, huidproblemen en moeite met mij te concentreren.

Het ging van kwaad naar erger en in 2010 kreeg ik officieel de diagnose ME/cvs. Zie o.a. de blog die ik hierover geschreven heb voor deze website en het hele verhaal lees je hier http://on-mogelijk.nl/over-mij/mijn-verhaal/ Het komt erop neer dat ik het er niet bij liet zitten en dat ik besloot het onmogelijke te doen. Namelijk, mijn gezondheid herwinnen, ‘against all odds’, en dat is mij gelukt!

Een tijd lang heb ik online geschreven over mijn ziekteproces, alle ontberingen die je tegenkomt op je weg als je één van deze diagnoses hebt gekregen. Op het gebied van zorg, van erkenning en van sociaal isolement. Een pittige weg, een vrijwel on-mogelijke weg, maar ik heb hem bewandeld en kon gelukkig later ook gaan schrijven over mijn weg naar verbetering. Deze verhalen zijn nog terug te vinden op mijn nieuwe website onder het kopje ‘Archief vertrektvandaag’.

Maar, het is tijd voor een nieuwe blog; http://on-mogelijk.nl/! Door middel van deze blog wil ik graag anderen inspireren hun hart te volgen, hun onmogelijke dromen na te jagen en te doen wat je het allerliefste doet! Het gaat inmiddels beter, of eigenlijk gewoon goed, met mij en ik heb ontdekt dat er zoveel mogelijkheden zijn die wij eigenlijk niet zien. Zeker in moeilijke situaties. Ook al lijken er geen uitwegen meer te zijn, er is altijd een piepklein onverhard slinger weggetje, waarbij je vaak zelfs nog met een kapmes een paar bomen moet omhakken ‘on the way’. Maar, hij is er en hij komt aan.

Ik wil men inspireren dit weggetje te bewandelen nadat ik heb ontdekt dat “men” (iedereen, ziek of niet ziek) zich zo ontzettend vaak ervan laat weerhouden om te doen wat hij of zij eigenlijk zo ontzettend graag zou doen! Dan wel door pessimisme, ratio, angst, alle “mitsen en maren” en gedachten zoals; “Wat als?” en “Ja maar… dan”. Echter, een sprong in het diepe wagen kan je soms juist brengen waar je het allerliefste wilt zijn. Ik wil graag zeggen; “Doe het wel! Volg je hart, zelfs als je droom onmogelijk lijkt op basis van gedachten. Waag de sprong.”

Ik heb geleerd anders naar dingen te kijken, problemen anders te benaderen en keuzes te maken die niet doorsnee zijn, maar wel goed zijn voor mijzelf en mij verder brengen. Hoe zorg je er eigenlijk voor dat een onmogelijke droom, mogelijk wordt? Welke keuzes maak je en waarom? Wat is jouw droom? Is deze droom eigenlijk wel zo onmogelijk als hij lijkt? Is in het diepe springen de weg om jou doel te bereiken? En nu hoor ik mensen al denken; “Ja maar… “. Het komt te vaak voor de men besluit kansen te laten liggen op basis van ratio en op basis van angsten, want stel je voor ‘wat als dit’ óf ‘wat áls dát gebeurt’, terwijl je het ook kan omkeren en kan zeggen; “Wat nou als het wél lukt?”. Uiteindelijk heb je toch 50% kans.

Neem eens een kijkje en vindt er inspiratie of lees gewoon lekker leuke verhalen. Ik schrijf over mijn eigen ervaringen met het realiseren van deze, eens onmogelijk lijkende, droom. De inspiratiebronnen die mij laten zien dat alles kan en veel mogelijk is post ik hier en ik deel ervaringen van anderen die het voor hun ooit onmogelijke hebben weten te realiseren. Doe eens gek, ‘doe het on-mogelijke’, volg jouw hart & realiseer jouw droom. Lees, deel en vind inspiratie op deze website. Ik ben inmiddels ook te volgen op twitter; https://twitter.com/mogelijk_on

but what if you fly..