Wie zijn wij?

Deze blog wordt geschreven door Faith en Hope. Het zal jullie niet verbazen dat dit fictieve namen zijn.. Wij zijn 2 jonge moeders die volledig gevloerd zijn door de vermoeidheidsziekte M.E./CVS. Via dit blog willen we jullie een kijkje in onze levens geven.. Ook de namen van onze zoons zijn in verband met privacy redenen fictief. Onze verhalen zijn helaas wel de keiharde werkelijkheid.

Intro

Het is nog vroeg in de ochtend terwijl we op een doordeweekse dag vanuit onze huiskamerramen naar buiten staren; Hope vanuit het oosten van het land, Faith in het westen zo’n 200 km verderop. Dat doen we tegenwoordig wel vaker, want vanuit onze appartementen waarin wij “leven”, hebben we al liggend op onze vertrouwde bankjes een prachtig uitzicht èn overzicht van wat er zich buiten allemaal afspeelt: Auto’s tuffen voorbij, fietsers trappen met volle vaart op hun pedalen op weg naar hun werk, moeders lopen hand in hand met hun kroost richting school en zèlfs de vogels fluiten hun hoogste lied terwijl ze van boom naar boom vliegen in onze achtertuinen. Druk, druk, druk… En hier liggen wij dan, de harde werkelijkheid die we maar niet onder ogen willen en kunnen komen: inmiddels voor het 4e opeenvolgende jaar liggen we extreem vermoeid onder onze dekbedjes op de bank “in quarantaine”, al rillend & trillend van een algeheel malaisegevoel, denkend aan hoe we in godsnaam deze dag wéér door kunnen komen. Eerlijk gezegd weten het soms niet meer en zijn de wanhoop af en toe zéér nabij…

Dit stukje is een kleine greep uit ons leven in een ontzettende zware strijd die wij voeren tegen de vreselijke vermoeidheidsziekte, genaamd: M.E./CVS. Een glimp uit het leven van Hope & Faith: Twee mooie, jonge, slimme en talentvolle vrouwen die gevangen zitten tussen 4 muren, het slachtoffer zijn van deze gruwelijke niet-erkende ziekte. Hope, omdat wit de kleur is van hoop, zie het prachtige plaatje hierboven…. Hopen op ooit weer een “normaal” leven, zonder hoop geen toekomst! Faith voor vertrouwen… ‘t Volste vertrouwen die wij koesteren voor onze arts: Prof. Dr. De Meirleir, die werkt als internist en revalidatiearts aan de Vrije Universiteit te Brussel en een autoriteit is in Europa op het gebied van behandeling van de vermoeidheidsziekte M.E./CVS en als enige herstelpercentages kent van 70%!!! Tevens een behandeling die niet vergoed wordt…

Kortom: volg ons dagboek waarin we ons keiharde gevecht met jullie delen. Lees onze indrukwekkende verhalen en besef tegelijkertijd dat dit “gewoon” keiharde werkelijkheid is: Pakkende, gevoelige, droevige & humoristische verhalen in één weblog!!! Tevens een site vol met alle benodigde informatie over deze slopende & zeer invaliderende vermoeidheidsziekte.

Vergeet vooral niet tijdens het lezen dat; terwijl we dit schrijven, nog steeds op onze vertrouwde bankjes liggen, de harde werkelijkheid die we maar niet onder ogen willen en kunnen komen: inmiddels voor het 4e opeenvolgende jaar onder onze dekbedjes“ in quarantaine”, al rillend & trillend van een algeheel malaisegevoel….

“Het leven is een feest, helaas kunnen wij (nog) niet ingaan op de uitnodiging”.

Veel leesplezier!

Faith en Hope