Chlorella

Tip: Chlorella kan op een makkelijke manier en voor een goedkope prijs besteld worden via onderstaande link  http://www.iherb.com/Now-Foods-Chlorella-1000-mg-120-Tablets/512?at=0 De prijs van Now Foods Chlorella bij deze firma is velen malen goedkoper dan de gemiddelde prijs bij Nederlandse leveranciers. Zowel Faith als Hope bestellen regelmatig bij Iherb naar volle tevredenheid. Bij gebruik van kortingscode ATE687 ontvangt u tevens 10 dollar korting bij de eerste bestelling als deze 40 dollar of minder bedraagt en 5 dollar korting wanneer deze minder dan 40 dollar bedraagt. Wel dient u (of iemand die u kent) in het bezit te zijn van een creditcard.

Chlorella

Chlorella is een zoetwater alg dat van oorsprong een ronde vorm heeft met een diameter van 2-10 micrometer en werd in 1980 ontdekt door de Nederlandse microbioloog Beijerinck. Chlorella behoort tot de natuurlijke voedingsmiddelen en is honderd procent plantaardig.

Wat doet Chlorella?

Chlorella ontgift en voedt het lichaam en kan een positief effect hebben bij een lekkende darmwand, ook wel “leaky gut” genaamd, wat vaak voorkomt bij ME/CVS .

Ontgifting

In het lichaam zijn allerlei afvalstoffen aanwezig. Deze komen binnen via voeding, zoals verdelgingsmiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen, maar ook door milieuverontreiniging, voorbeelden hiervan zijn zware metalen zoals cadmium, koper, lood, en uranium in zure regen, bouwmaterialen, röntgenstralen en in amalgaamvullingen zit kwik. Nikkel zit verwerkt in sieraden zoals kettingen, armbanden, oorbellen en horloges.

Het bladgroen chlorofyl wat in chlorella zit, heeft een ontgiftende werking. Ook bevat chlorella celwandcomponenten die zware metalen, pesticiden en toxines bindt en uitscheidt. Hierdoor is het mogelijk een lichaam te ontgiften, beter bekend als detox.

In een lichaam dat niet belast is met afvalstoffen, krijgen bacteriën en virussen minder kans om schade aan te richten.

Bij de vermoeidheidsziekte M.E./CVS spelen zware metalen vaak een belangrijke- en grote rol. Veel patiënten hebben namelijk teveel zware metalen in hun lichaam, als gevolg van een lekkende darm. De afvalstoffen kunnen dan niet meer op een normale manier worden afgevoerd, maar zwerven rond in het hele lichaam wat zorgt voor klachten aan het zenuwstelsel, zoals extreme tintelingen, neuro pathische pijn en ernstige spierzwakte. Deze neurologische klachten kunnen zelfs blijvende schade aan het zenuwstelsel aanrichten. Voor een voorbeeld van zware metalen in het lichaam van een patiënt die lijdt aan de vermoeidheidsziekte M.E./CVS, zie Faith’s medische agenda.

Immuunsysteem

Chlorella staat er ook om bekend de aanmaak van T-lymfocyten te bevorderen. Dit zijn witte bloedcellen die rechtstreeks ziekteverwekkers bestrijden. Ook de aanmaak van B-lymfocyten wordt door Chlorella verhoogd. B-lymfocyten stellen speciale antilichamen uit eiwitten samen om op deze manier allerlei soorten ziekteverwekkers te lijf te gaan. Tevens verbetert Chlorella de productie van Interferon in het lichaam. Deze stof wordt geproduceerd in de eerste cellen waar een virus zich nestelt en heeft als belangrijkste doel de uitbreiding van een infectie naar naastgelegen cellen te voorkomen.

Professor De Meirleir schrijft veelal Chlorella voor ter stimulatie van het uitscheiden van zware metalen bij M.E./CVS-patiënten. Sterker nog: Professor De Meirleir zweert zelfs bij chlorella! Het gebruik van chlorella is daarom ook zeker aan te raden bij de vermoeidheidsziekte.

Tot slot kent Chlorella ook de volgende eigenschappen:

 • ontgift, ontslakt en reinigt het hele lichaam
 • zorgt voor een gezonde darmflora
 • waarborgt een optimale stoelgang
 • houdt het calciumgehalte op peil
 • bevat vitamine B12, ideaal voor vegetariërs en patiënten met M.E./CVS
 • zorgt voor een betere opname van ijzer in het bloed
 • beschermt het lichaam tegen schadelijke stoffen
 • beschermt de huid tegen rimpelvorming
 • zorgt voor een gave huid
 • helpt bij haaruitval en afbrokkelende nagels
 • vertraagt de gevolgen van het ouder worden
 • zorgt doorgaans voor meer energie
 • verbetert de weerstand
 • zuivert het bloed
 • 100% zuiver en veilig.

Kortom: Chlorella kan een positieve bijdrage leveren aan de vermoeidheidsziekte M.E./CVS en/of Fibromyalgie.